سه حمله ، سه ننگ ، سه تحقیر–مشیری

 

مشیری چندی پیش فیلمی را دیدم که مربوط به آخرین ساعات خروج نیرو های امریکایی از ویتنام بود . تعداد نسبتا زیادی از مردم ویتنام شاید صد ها نفر در محوطه بیرونی و حیاط سفارت امریکا در سایگون گرد آمده و هریک کاغذی ، سندی ، عکسی و مدارکی مشابه در دست داشتند تا ثابت کنند در زمان حضور نیرو های امریکایی با آنها همکاری داشته و از این طریق اجازه ورود به پشت بام سفارت را پیدا کنند تا از طریق بالگردهایی که با شتاب تمام در رفت و آمد بودند به یکی از ناو های امریکا در سواحل ویتنام منتقل شوند . هرچه صدای گلوله نیرو های ویت کنگ بلند تر شنیده می‌شد و نشان از آن داشت که به سفارت نزدیک تر شده اند فشار جمعیت برای رسیدن به پشت بام که محل فرود بالگرد ها بود ، بیشتر و بیشتر می‌شد به طوری که تعدادی زیر دست و پا له میشدند حتی کسانی را می‌شد دید که از پایه های بالگردها آویزان شده اند . بالاخره زمانی رسید که نیروها ی ویتنام شمالی به خیابان های اطراف سفارت رسیدند . دیگر بالکردها نیامدند و جاماندگان از فرار متفرق شدند .

امشب ۱۴۰۰/۴/۱۷ که سخنرانی بایدن در ارتباط با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را شنیدم نا خود آگاه به یاد صحنه های این فیلم افتادم.
بایدن با افتخار گفت ما نود درصد نیروهایمان را بدون اینکه در هنگام خروج تلفاتی بدهیم از افغانستان خارج کردیم . منظورش این بود که شبانه و در اختفا کامل پایگاه بگرام را تخلیه کرده اند.
در فیلم هایی که پایگاه را بعد از خروج نیروها نشان میداد ، سینی های غذایی به چشم میخورد که نخورده رها شده اند ، ظاهرا تعجیل در فرار گرسنگی سربازان را هم در پی داشته است « چه تشابه شگفت انگیزی».
بایدن در بخشی دیگر از سخنانش گفت ما هیچگاه کسانی را که در افغانستان به ما کمک کردند فراموش نخواهیم کرد و قریب ۲۵ هزار نفر مترجم و … به همراه خانواده هایشان یا ویزا ورود به امریکا دریافت خواهند کرد و با در یکی از کشور های نزدیک افغانستان اسکان می یابند .
قصد مقایسه مترجمین افغان با جاسوسان ویتنامی را ندارم اما امیدوارم سرنوشتی مشابه آنها پیدا نکنند .
اما پرسش این است که چرا امریکا قصد خروج مترجمین افغان را دارد ؟ مگر قرار است چه تغییراتی در شرایط امنیتی و حاکمیتی افغانستان رخ دهد که جان همکاران امریکا در افغانستان را به خطر اندازد ؟
موضوع روشن است !
تمامی شواهد حاکی از آن است که بر اساس توافقات پشت پرده در آینده ای نه چندان دور یا کابل سقوط می‌کند یا قدرت از طریق مذاکره و به صورت مسالمت امیز به طالبان منتقل می‌شود البته در این حالت لابد موافقت نامه ای ابکی هم در میان خواهد بود که در آن طالبان احتمالا با مدرسه رفتن دختران البته با خزیدن در گونی موافقت می‌کند و متعهد می‌شود که خیلی هم به اندازه ریش مردان گیر ندهد که صد البته پس از تثبیت کامل قدرت ، طالبان از نظر تفکر همان طالبانی خواهد بود که در سال های ۱۹۹۴ -۲۰۰۱ حاکمیت افغانستان در اختیار داشت .
بایدن در جای دیگر کفت ما در حمله به افغانستان به اهداف خود که کشتن بن لادن و نابودی القاعده بود رسیدیم ، ما نرفتیم که در افغانستان ملت سازی کنیم .
بایدن جمله اول را دروغ اما جمله دوم را راست میگوید، دروغ میگوید چون بن لادن در سال ۲۰۱۱ و آن هم نه در افغانستان بلکه در پاکستان به قتل رسید پس چرا در همان زمان خارج نشدنددروغ میگوید چون بر اساس آخرین گزارش تیم نظارتی سازمان ملل که در ژانویه امسال منتشر شد هنوز صدها نیروی القاعده در یازده ولایت افغانستان حضور دارند و همکاری نزدیک بین این گروه و طالبان کماکان ادامه دارد .
آمریکا که در اکتبر ،۲۰۰۱ به افغانستان حمله کرد نام یورش خود را « عملیات بلند مدت ازادی» گذاشت از این نا مگذاری چنین بر می اید که اشغال افغانستان بخشی از یک استراتژی بلد مدت منطقه ای بوده است
در این حمله بالغ بر صد هزار نیروی نظامی وایتلافی متشکل از دهها کشور مشارکت داشتند و اکنون امریکا با بیش از ۲۵۰۰ کشته، ۳۰۰۰۰ زخمی و هزار میلیارد دلار هزینه وقربانی شدن بیش از ۱۵۰۰۰ نیروی امنیتی ودهها هزار غیر نظامی افغان در شرایطی در حال خروج و آماده کردن زمینه برای حاکمیت دو باره طالبان است که این جریان در ظهور مجدد خود با در اختیار گرفتن ۳۰۰۰۰۰ نیروی آموزش دیده توسط آمریکا وجنگ افزار های مدرن و نیروی هوایی تجهیز شده ، با قدرت واعتماد به نفسی به مراتب بیشتر از گذشته نظام ارتجاعی خود را بر پا میکند.
تغییر بینش ومشی طالبان در حالی از جانب برخی محافل مشکوک تبلیغ میشود که خود آنها برای حفظ ظاهر هم که شده هیچگاه چنین ادعایی نداشته اند در ادبیات رهبران طالبان کوچکترین نشانی از تسامح دیده نمی شود با اطمینان میتوان گفت به تدریج تمامی دستاورد های زنان ، جوانان، روشنفکران، هنر مندان،وجامعه مدنی نو پای افغانستان را متلاشی خواهند کرد ،قتل عام هزاره ها را از سر خواهند گرفت
کشت خشخاش را گسترش وبه لاابراتوار های تولید مواد مخدر سرعت بیشتری خواهند داد و باید منتظر امحا کامل آثار تاریخی باقیمانده بود دور نیست روز هایی که آقای بایدن باید به تماشای فیلم های شلاق وسنگسار زنان وقطع دست و پا ،تعطیلی دانشگاهها، ممنوعیت مو سیقی،حبس زنان در خانه وشکنجه وزندان دگر اندیشان بنشیند بنا بر این آقای بایدن راست میگوید که برای ملت سازی به افغانستان نرفته اند آنها رفتند تا ملتی در هم شکسته،فروپاشیده، مایوس، فاقد انگیزه،متفرق و سرگردان بر جای بگذارند و این کارشان رارسیدن به هدف و انجام ماموریت بدانند البته اقدام دیگری که باید انجام دهند تا صحنه خنده دار خروجشان از ویتنام تکرار نشود این است که برای حاکمان فعلی از طالبان امان نامه بگیرند تا مجبور به آویزان شدن از بالگرد ها نشوند.
نکته دیگر اینکه آقای بایدن باید مراقب خروجش از عراق هم باشد ،صحنه سیاسی عراق خروج آبرومندانه آمریکا را نوید نمی دهد شاید شبی خوابیدیم وصبح از اخبار شنیدیم کلیه نیروهای نظامی آمریکا شب گذشته بااستفاده از سیاهی شب از عراق گریختند.

باتشابهاتی که در نحوه خروج آمریکا از ویتنام،افغانستان و احتمالا عراق به چشم می خورد شاید زمان آن فرا رسیده باشد که ایالات متحده از خود بپرسد چرا مداخلاتشان در دیگر کشور ها با نهایت غرور وتفرعن وژست های لمپنی آغاز می شود اما خروجشان تا این اندازه تحقیر آمیز و زبونانه است.
هر چند که آنها هرگز پاسخی باین پرسش نخواهند داد اما جهان تحت ستم جواب آنرا می داند.
« امپریالیسم برای جنگیدن به دلایل منطقی حتی از دیدگاه منافع خود نیاز ندارد او می جنگد چون هر از گاهی باید اثبات کند کدخدای جهان است ونوچه هایی هم دارد که همواره فرمان میبرندودر این میان سرنوشت ملت هاست که هیچ جایگاهی در معادله جنگها ندارد ».

 

یک نظر بگذارید